Na úvodní stránku





Skarta

TAMeK

2012-11-13

Různé

Přečteno: 2300

Komentářů: 0


Senátoři ČSSD neustávají ve své snaze zvrátit záměr ministra Drábka zavést kartu sociálních systémů pro vyplácení všech sociálních dávek v tomto státě.


Senát PČR na své aktuální schůzi schválil návrh na změnu zákonů souvisejících se zavedení karty sociálních systémů. Podařilo se tak v Senátu prosadit i ve 2. čtení návrh na změnu v zavedení sKaret pouze pro výplatu dávek v hmotné nouzi. Senátoři sociální demokracie tak vyhověli a shodli se na potřebě odmítnout zavedení výplaty dávek státní sociální podpory a důchodů prostřednictvím sKaret Národní radě osob se zdravotním postižením i vyděšeným starobním důchodcům.
 
Je nemyslitelné, aby byli prostřednictvím Skarty šikanováni důchodci a zdravotně postižení, pro které je vybírat své sociální dávky prostřednictvím karty pouhou přítěží!
 
Tento týden, na základě vyvíjející se situace, byl v Senátu nově předložen návrh Klubu senátorů ČSSD a dalších na zrušení tzv. sKaret jako takových. Zároveň se připravuje ústavní stížnost na ústavnost plošného zavedení sKaret.
 
Představitelé sociální demokracie tak neustávají ve svém boji proti sKartám na půdě Parlamentu ČR. Smlouva na sKarty s Českou spořitelnou vzbuzuje více pochybností a další podezření vůči vedení MPSV. A stále více se prokazuje naprostá nevhodnost zavedení takového systému do praxe.
 
 
 
Zdeněk Škromach, místopředseda Senátu PČR
 

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz