Na úvodní stránku





Moje internetové priority

Martin Fencl

2012-07-20

Archív

Přečteno: 2916

Komentářů: 0


Další článek z archívu Speed Expressu, který jsme psal minimálně před pěti lety, ale spíš ještě dříve. Hrozně ten čas letí, fakt nevím, z kterého je roku.


     Na Internetu teď trávím tak necelých 20% z toho, co jsme na něm strávil např. před rokem a dříve. Raději se věnuji svému klubu Ochránci a víc času mi teď zabere i škola, kde máme více hodin a k tomu dojíždění do školy (na základce jsme to měl 5 minut pěšky).

 

     Mojí první prioritou je teď pomáhat serverům Informačního centra oddílů a klubů, tedy hlavně psát do Magazínu eKamarád, s kterým děláme společný projekt Čtenářský příběh, ale do kterého např. i recenzuji stránky z JuniorInternetu. Dále pak pomáhám při vývoji Kamarádů, budu pomáhat při vývoji Osídlení, dále pomáhat testovat Můj kontakt a věnovat se práce v porotě Webparády.

 

     Druhou mojí prioritou jsou turnaje v Osadnících, které pořádá Písmákův deník a s kterými pomáhám Písmákovi organizačně.

 

     Třetí mojí prioritou je tento magazín Speed Express, který je bohužel v krizi. Je nedostatek článků, odpadli prakticky všichni redaktoři, takže jej táhnu jenom s Mílou Fučkem, který ale také nemá času nazbyt. S malým počtem článků klesá i návštěvnost a je otázka, jak dlouho bude ještě Speed Express existovat.

 

     Nyní Speed Express táhne převážně Čtenářský příběh, který je mnohdy jediným článkem týdně, který na něm vyjde. Ale ani Čtenářský příběh nebude nekonečný. S Mílou jsme se dohodli, že tento projekt se už chýlí ke konci a nejpozději při stém pokračování jej ukončíme. Mimo něho zde totiž už nacházíte jenom pozvánky od TAMeK, které si ale klidně můžete přečíst v Magazínu eKamarád či Písmákově deníku. Takže Speed Express ztrácí svůj smysl a pokud se z této krize v dohledné době nevzpamatuje, tak asi jeho činnost ukončím. Myslím, že mnoha lidem chybět nebude. Když se rozpadla redakce a nejsou nová lidé, kteří by měli zájem pro Speed Expreses psát, pak nemá smysl jej dále vydávat.

 

     Další aktivitu, kterou jsem ukončil byla hra Bratrstvo. Je to hra, která je velice časově náročná, protože se v ní neustále mění a vyvíjejí pravidla. Vzhledem k tomu, že nová verze nutí i mírumilovné hráče bojovat, je to ještě časově náročnější oproti Bratrstvu 1 a navíc mě tato hra přestala bavit.

 

     Hra je nedodělaná, což chápu. Ale je dost nepřehledná. Proč např. u předmětů, které nefungují, je uvedena funkce, která nefunguje a není tam uvedeno, že zatím žádnou funkci nemají? Proč např. hráč, který podobně jako Písmák, přestane chtít být náčelníkem, nemá možnost se této funkce zříct a někomu ji předat? Proč je v ulici tak málo desek, když jak se ukazuje, jsou nezbytné prakticky pro všechno? Toto jsou důvody, proč jsme po odchodu Písmáka z Minátek, odešel z Bratrstva také. Doba, kdy jsme tam měli v Karmelitánské kamarády a skvělý tým, je nenávratně pryč a jak se ukázalo, se již nevrátí. Tito lidé si našli nové kamarády, nové ulice a do společné ulice se mnou a Písmákem už nepůjdou. My jsme zase chtěli mít svoji ulici, ve které bychom začínali už od začátku hry. To ale, jak je vidět nejde.

 

     Možná se někdy, ale ne dříve, než za rok na Bratrstvo podívám a bude-li už dodělané, sehraju jeden až dva věky a napíšu o něm recenzi. Myšlenku má dobrou, pouze je škoda že v něm nejsou respektovány povahy lidí a nemá v něm místo i mírumilovný způsob hry.

 

     Takto tedy vypadají moje současné internetové priority. Nyní záleží na tom, zda se stane zázrak a najde se někdo, kdo by přispíval soustavněji do Speed Expressu a zachránil jej tak před zánikem. Pak by mi zbyly ještě dvě priority, což by mě určitě časově stačilo. Nuda mě určitě nehrozí a výhledově plánuji Internet ještě více omezit, protože to už pro mě není to, co to bývalo dříve.

Z archívu Speed Expressu


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024



optimalizace PageRank.cz