Na úvodní stránku





Požadujme osobní záruky poslanců k vydávání majetku církvím

TAMeK

2012-09-13

Různé

Přečteno: 2249

Komentářů: 0


Hnutí za přímou demokracii (HzPD) se připojilo k výzvě JUDr. Karola Hrádely "Poslanci, zaručte se svým majetkem!" za náhradu škod, které tento zákon způsobí České republice. Zároveň hnutí vyzývá všechny občany, aby poslance, kteří budou hlasovat pro tento zákon, volali k osobní odpovědnosti a náhradě způsobených škod.


"Každý dělník, manažer, podnikatel ručí za kvalitu odvedené práce vlastními penězi a způsobí-li škodu, musí ji nahradit. Naleznou v sobě poslanci České republiky tolik slušnosti, aby převzali i hmotnou odpovědnost za kvalitu své práce, stejně jako ostatní pracující občané České republiky?, uvádí mluvčí HzPD Milan Valach.

HzPD odeslalo poslancům dopis, ve kterém je upozorňují na to, že zákon je nespravedlivé a nemravné politické chytráctví, jehož cílem je uskutečnění převodu více než stomiliardového majetku tak, aby s ním mohly fakticky disponovat jen špičky církevních hierarchií a Svatý stolec (Vatikán).

"Většina národa je proti zákonu a lidé požadují k restitucím referendum. Prostřednictvím naší dopisové kampaně odeslalo poslancům protest více než 29 000 občanů. Požadavky svých voličů poslanci nemohou přehlížet", zdůrazňuje Milan Valach.

Hnutí za přímou demokracii vystupuje dlouhodobě proti zákonu o církevních restitucích, požaduje referendum k církevním restitucím! a spravedlivý zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi. Již dříve hnutí podalo trestní oznámení na vládu, uspořádalo protestní shromáždění, vypracovalo svoji právní analýzu, zaslalo poslancům a senátorům několik protestních dopisů, zorganizovalo pro občany e-mailovou kampaň.

"Věříme, že zdravý rozum nakonec zvítězí, že tento nespravedlivý a nemravný zákon zmizí v propadlišti dějin a ve všelidové diskusi bude nalezeno řešení, které bude ve prospěch všech občanů tohoto státu", dodává nakonec mluvčí Milan Valach

Výzva JUDr. Hrádela: http://www.blisty.cz/art/64759.html
Dopisová kampaň: http://www.hzpd.cz/vyzva-poslancum-a-senatorum

Za Hnutí za přímou demokracii replicas de relojes

L.Štítkovec


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024



optimalizace PageRank.cz