Na úvodní stránku





Občanská aktivistka, pořadatelka ukrajinských táborů a europoslankyně. Trojice hrdinek Příběhů nadšení zahájila jejich výstavu v Brně

TAMeK

2014-12-10

Různé

Přečteno: 3857

Komentářů: 0


Hnutí Brontosaurus vás zve na zajímavou výstavu v Brně.


Aktivistka Hana Chalupská bojující za čistší Brno. Kristina Studená, organizátorka značkařských táborů v Podkarpatské Rusi, díky nimž se v nelehkých časech daří rozvíjet šetrnou turistiku na Ukrajině. Zakladatelka Brontosauřího dětského oddílu v Tišnově a bývalá europoslankyně Zuzana Brzobohatá. Tři hrdinky Příběhů nadšení zahájily ve středu 19. 11. v brněnském Domě pánů z Lipé stejnojmennou výstavu. Návštěvníci ji tam mohou zhlédnout do konce listopadu.

Výstava Příběhy nadšení vychází ze soutěže, kterou ke svým 40. narozeninám uspořádalo Hnutí Brontosaurus (www.slavime40.cz). O letošních prázdninách hledalo jako jedno z nejstarších českých dobrovolnických sdružení příběhy 40 let dobrovolné pomoci v Česku. Ty lidé přihlašovali na webu www.pribehy-nadseni.cz. Porota z nich pak vybrala 12 nejsilnějších. Tak vznikla mozaika českého dobrovolnictví pro přírodu, památky i lidi od roku 1974 do dneška.


Středeční vernisáže se zúčastnilo na 50 hostů. Nechyběli zástupci brněnských neziskovek, vedení NP Podyjí, brněnského magistrátu, příznivců Hnutí Brontosaurus a veřejnosti. Třem z oceněných osobností, které přijely na vernisáž, předal ceny výkonný ředitel Nadace Partnerství Tomáš Růžička, programový ředitel Hnutí Brontosaurus Dalimil Toman a Marek Polák z městského odboru školství.


Výstava sestává úvodního panelu a 12 dalších, které přibližují osud dobrovolníků. Zájemci ji mohou zhlédnout v Domě pánů z Lipé dokonce lis! topadu. Poté poputuje do Prahy.


Dalimil Toman, programový ředitel Hnutí Brontosaurus

"Nadále hledáme silné životní příběhy lidí, osudy lokalit, kde pomáhali, i nevšední zážitky. Chceme stále dotvářet mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 až po současnost. V dubnu 2015 z příběhů zaslaných pomocí webového formuláře vybereme nejlepší příspěvky z druhé etapy a jejich autory oceníme."

Fotografie z vernisáže naleznete na http://bit.ly/FotoVernisazBrno
Všechny příběhy naleznete na http://bit.ly/pribehy_nadseni


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz