Na úvodní stránku





Magnus Art představí veřejnosti 27 mladých českých umělců

TAMeK

2014-09-10

Kultura

Přečteno: 3907

Komentářů: 0


Magnus Art, unikátní dlouhodobý koncept představující veřejnosti podoby současného umění, jeho tvůrce a výjimečné osobnosti, které jej utvářejí, se dočkal druhého pokračování.


Letošní Magnus Art se pro veřejnost uskuteční 28. 9. od 11 do 18 hodin v prostorách ZIBA Prague Glass Experience Museum, tedy v historické budově bývalé Živnostenské banky v pražské ulici Na Příkopě.
Organizátorům se tak podařilo nápaditě propojit současné umění a historii a dokonale vystihnout zvolený podtitul: Prostor, kde se potkávají Max Švabinský a Eva Koťátková, historie i současnost výtvarného umění, architektury a designu. Kde se potkáváme my. Návštěvníky tak čeká mimořádně intenzivní zážitek!
Prezentaci umělců zastoupených nejvýraznějšími českými galeristy – Galerie Svit, Drdova Gallery, Huntkastner Gallery a Polansky Gallery – doplní díla významných českých umělců, kteří se na konci 19. století podíleli na výzdobě budovy bankovního domu. Obrazy, objekty, fotografie či konceptuální umění soudobých tvůrců se tak objeví mezi díly Maxe Švabinského, Mikoláše Alše, sochaře Stanislava Suchardy a dalších mistrů.
Z mladých jmen se zde budou svými díly prezentovat Daniel Pitín, Eva Koťátková, Jiří Thýn, Viktor Kopasz, Josef Bolf, Dominik Lang, Tomáš Vaněk, Marek Meduna, Habima Fuchs, Jiří Kovanda, Alice Nikitinová, Monika Zawadzki, Oskar Dawidcki, Hynek Alt, Aleksandra Vajd, Václav Kopecký, Pavla Sceránková, Jan Pffeifer, Jan Nálevka, Dan Vlček, Michal Škoda, Milena Dopitová, Quirin Bäumler, Adam Holý, Vladimír Houdek, Tillman Kaiser a Roman Štětina. Kurátorem Magnus Art je Jan Kratochvil.
Hlavním cílem Magnus Art je atraktivní formou přiblížit současné umění. Veřejnost se na prohlídku může vydat v neděli 28. 9. od 11 do 18 hodin. Z kapacitních důvodů bude nutná předchozí rezervace na www.magnusart.cz.
Pro zájemce jsou připraveny dva typy komentovaných prohlídek.
První okruh: cca pětačtyřicetiminutová prohlídka vystavených děl v prostorách kanceláří v prvním patře, v doprovodu průvodce, galeristů a zastoupených umělců, během které se návštěvníci dozvědí řadu zajímavých informací o vzniku děl, motivaci umělců i galeristů. Druhý okruh: cca pětačtyřicetiminutová prohlídka procházející více patry, včetně výjimečně zpřístupněných částí Živnostenské banky, v doprovodu průvodce a osobností z dalších oborů umění, které návštěvníkům představí architekturu, malby, plastiky, jejich historii a společenskou kontinuitu. Součástí nedělního programu jsou prezentace výjimečných osobností českého kulturního prostředí i tematický program pro děti.

Program na neděli 28. září je následující:

11:00-18:00    Program pro děti
12:00-12:45    Komentovaná prohlídka první a druhý okruh
13:00-13:30    Prezentace hosta. 25 let CJCH. Lenka Lindauerová
13:45-14:30    Komentovaná prohlídka první okruh
14:45-15:30    Prezentace hosta. Top 100. Jan Skřivánek
15:45-16:30    Komentovaná prohlídka první a druhý okruh
16:45-17:30    Komentovaná prohlídka první a druhý okruh
18:00            Závěr

Na pozoruhodném projektu Magnus Art, který založila a podporuje J&T Banka, spolupracují nezávislé galerie Hunt Kastner Artworks, SVIT, Polansky a Drdova Gallery, osobnosti spjaté se Společností Jindřicha Chalupeckého a magazínem Magnus. Více na: www.magnusart.cz


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz