Na úvodní stránku





Nový pořad na ČT Déčko pro děti - Taneční hrátky s Honzou Onderem

TAMeK

2014-09-03

Volný čas

Přečteno: 4145

Komentářů: 0


Tanec může být hrou, při které se děti učí pracovat se svým tělem, říká zkušený tanečník Stardance.


Tanec rozvíjí tělesnou motoriku, je nejpřirozenějším sportovním pohybem a předchází jeho nedostatku v dnešní počítačové době. Respektovaný lektor Jan Onder pořádá kurzy pro mládež a děti pravidelně a intenzivně již od roku 2008 v Ostrově, Sokolově, Mostě, Karlových Varech a několik tanečních seminářů vede i v Praze. Charismatický tanečník říká: „Snažím se vytvářet interaktivní, inspirující prostředí, nijak děti neomezovat. Ke krokům se učíme různé říkanky, samy objevují taneční pohyby, dělají, co je baví, je to takový tanec hrou. A při tom všem se kromě tanečních kroků naučí lépe pracovat se svým tělem, vnímat rytmus a nenápadně si osvojí základy společenského chování.“

Jan Onder má také vlastní pořad na dětském programu Déčko České televize. Tanec horolezců, tanec indiánský, svatební nebo třeba loupežnický, osobité tanečky na oblíbené písničky, například Včelka Mája, Potkal potkan potkana, Červený šátečku kolem se toč, Jožin z bažin… Taneční hrátky s Honzou.

Další možností, jak děti naučit tančit pod vedením zkušeného mistra jsou taneční kurzy. Jedná se například o klasické základní taneční pro starší děti ve věku 14 - 19 let, kdy se naučí nejen krásně tančit a elegantně pracovat se svým tělem, ale zábavnou formou se také dozví, jak se pohybovat ve společnosti a seznámí se s etiketou, která jim umožní být společensky na výši. Taneční kurz pro mládež bortí mýty o nudném a zastaralém způsobu výuky dřívějších tanečních mistrů.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz