Na úvodní stránku





Unikátní jeskyně a 4D kino nově v Mineralii

TAMeK

2014-04-16

Pozvánky

Přečteno: 4087

Komentářů: 0


Mineralia, největší výstava a obchod s minerály ve střední Evropě, začátkem dubna zpřístupnila pozoruhodnou tajuplnou jeskyni, kde je věrně simulováno autentické přírodní prostředí.


Návštěvníci si tak mohou prohlédnout, jak v surové podobě vypadá například ametyst, turmalín, akvamarín, heliodor, zeolity a další drahé kameny, zjistí, jak se liší zlatá žíla od žíly olověné, uvidí kostru tyranosaura, kopie původních jeskynních maleb a mnohé další pozoruhodnosti. K tajuplné jeskyni přiléhá 4D kino s pravidelnými projekcemi několikaminutového filmu zachycujícího dobrodružnou cestu doly a podzemím. Prohlídka jedinečné Mineralie tak nyní nabízí ještě atraktivnější zážitky!

 

Mineralia sídlí v Havlíčkově ulici v centru Prahy, v sousedství Masarykova nádraží, takže je ideálně dostupná autem, vlakem i MHD. Otevřeno je denně, včetně víkendů, od 10 do 20 hodin. Ve všední dny je čas od 10 do 14 hodin rezervován pro školy, ovšem ani v této době není vstup veřejnosti nijak omezen.. Dům, ve kterém se Mineralia nachází, je vybaven bezbariérovým vstupem a výtahem, bez obav se sem tedy mohou vydat vozíčkáři i maminky s kočárky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz