Na úvodní stránku





VIII. výroční zasedání Pionýra přijalo nové stanovy i změny ve vedení

TAMeK

2013-12-13

Různé

Přečteno: 4099

Komentářů: 0


V sobotu 23. listopadu se konalo VIII. výroční zasedání Pionýra. Jde o nejvyšší výkonný orgán, který se schází jednou za tři roky. V Domě kultury Dukla v Pardubicích se sešlo 228 delegátů.


Jedním z hlavních úkolů VIII. VZP bylo schválit Stanovy Pionýra, které jsou již v souladu s novým Občanským zákoníkem, jenž vstoupí v účinnost začátkem příštího roku. Schválením nových stanov, na nichž odborníci Pionýra spolu s právníky pracovali rok a půl, se Pionýr stal jedním z prvních sdružení, které na změnu zákona zareagovalo. Změny se dotknou především organizační struktury -- to podstatné, rozmanitá práce s dětmi, zůstává samozřejmě zachováno.

Neméně důležitou částí výročního zasedání byla i volba předsedy Pionýra, jeho zástupců a dalších orgánů sdružení. Post v čele Pionýra obhájil Martin Bělohlávek z Pražské organizace Pionýra, oba dosavadní místopředsedové (Libuše Nejedlá -- Plzeňská krajská organizace Pionýra a Milan Matyáš -- Jihomoravská KOP) už však nekandidovali. První místopředsedkyní tak byla zvolena Ivana Vejvodová (KOP Královéhradeckého kraje), druhou Darina Zdráhalová (Olomoucko-Zlínská KOP).

"Pionýr by měl do budoucna mimo jiné vytvářet prostřed! í přátelské pospolitosti a posilovat jméno Pionýra navenek. Důležitá je i péče o lidi, o dobrovolníky, kteří pracují s dětmi," řekl ve svém projevu v úvodu jednání předseda Martin Bělohlávek. Po svém opětovném zvolení a zvolení místopředsedů a Výkonného výboru České rady Pionýra k tomu pouze dodal: "Pojďme společně proměnit slova v činy."

Že společná práce má smysl, si dokázali i delegáti při netradiční činnosti. Během jednání totiž vzniklo origami ve tvaru Fénixe poskládané z téměř pětistovky dílů, na jehož stavbu přispěl každý delegát. "Třebaže máme někdy na věc různý názor, pořád jsme jeden velký tým a společně toho dokážeme víc než jako jednotlivci. A na to bychom neměli zapomínat," připomněla Mirka Tolarová z Plzeňské KOP, členka Výkonného výboru ČRP.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz